Chapewerken

Isolatiechape

Uw perfecte vloerisolatie, het zorgen voor een akoestisch, thermisch comfort in uw realisatie. De isolatiemortel zal het energieverlies via de vloer beperken, die verantwoordelijk is voor 25% van het gehele energieverlies. Om te voldoen aan de nieuwe wetgeving voor isolatiemateriaal, bent u verplicht om uw vloer thermisch te isoleren. Wij kunnen u 2 soorten isolatiemortel aanbieden = een nat en een droog systeem. Indien gewenst kan deze isolatiemortel ook akoestisch isolerend gemaakt worden door toevoeging van een doek.


Isolatiemortel nat systeem

Dit is de klassieke isolatiemortel op basis van nieuwe EPS-korrels van 4 tot 8mm + toeslagstoffen + cement (250kg/m³) + water (100lt/m³). Natte isolatiemortel kan perfect in heel uw woning geplaatst worden. Het warmtegeleidingscoëfficiënt van deze isolatiemortel (lambda-waarde) is 0.085 W/mK.

 

Droge isolatiemortel

Deze isolatiemortel (ThermoWhite) is volledig vervaardigd uit gerecycleerde EPS-korrels + toeslag op basis van harsen met een minimum van water. In tegenstelling met alle andere isolatiemortels die op de markt zijn, zit in ThermoWhite isolatiemortel slechts 58kg cement. Mede hiervoor kan er met ThermoWhite een warmtegeleidingscoëfficiënt bekomen worden van 0.048 W/mK.
Indien de opbouw beperkt is en u wil toch vloerverwarming plaatsen, dan is ThermoWhite de ideale oplossing in combinatie met Schlüter Becotec Therm. Hierop wordt dan een dunne laag chape Extra aangebracht van ong. 3 cm.
ThermoWhite kan ook gebruikt worden bij het aanvullen van ingebouwde zwembaden, zodat de warmte van het water beter behouden wordt aan de zijkanten. Zoals u merkt zijn er met ThermoWhite isolatiemortel veel mogelijkheden.
Voor meer informatie kan u contact opnemen met M.B.T. chapewerken.Thermowhite
ThermoWhite wordt ter plaatse geproduceerd en via een slang naar binnen gepompt.

Thermowhite
De warmte-isolatie wordt aan de hand van de waterpaslijn tot op het juiste niveau aangebracht...

Thermowhite
Verdicht...

Thermowhite
... en vlak afgewerkt.

Thermowhite
Warmte-isoaltie en uitvlakking in 1 keer.

Thermowhite
Na de droogtijd (al naargelang de dikte 3-10 dagen) kan elk type vloerverwarmingssysteem worden geïnstalleerd.